Dodela diploma 2012
  • У Едукативном центру за обуке у професионалним и радним вештинама 05.07.2012. године додељени су сертификати првој групи полазника који су похађали курсеве пословног енглеског језика и информатике. Полазницима, којих је било укупно 50 и који се налазе у евиденцији националне службе за запошљавање, обратио се и доделио сертификате покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин. Том приликом Васин је изјавио како сви присутни учествују у историјском тренутку јер је Едукативни центар јединствен у региону, замишљен и направљен по највишим европским стандардима, а да су полазници први међу многобројнима који су окончали једну од обука и на тај начин стекли нове вештине које ће им омогућити лакши проналазак посла.

 

  • У Едукативном центру за обуке у професионалним и радним вештинама 10.08.2012. године додељени су сертификати другој групи полазника који су похађали обуке из информатикеенглеског језикапредузетништва и ArchiCad-a. Полазницима којих је било укупно 92 и који се налазе у евиденцији националне службе за запошљавање, обратио се и доделио сертификате покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин. Том приликом је нагласио да је основна идеја у покретању Едукативног центра била да се незапосленим лицима омогући бесплатно стицање додатних знања која ће им помоћи да лакше нађу посао. Обуке за ову групу полазника финансирао је Град Нови Сад, како би они са добијеним сертификатима брже и лакше дошли до запослења или покренули властити бизнис. Представник града на овој додели сертификата био је заменик градоначелника Синиша Севић који је напоменуо да је Нови Сад до тада упутио 92 особе на обуке. До краја године ће укупно бити 300 полазника, за те намене град је издвојио 5.000.000,00 динара у оквиру локалног акционог плана за запошљавање. Поред средстава за обуке план обухвата трошкове месечних маркица за превоз у ГСП-у и трошкове лекарских прегледа незапослених лица са територије Новог Сада. Актуелне обуке које се спроводе из средстава које је издвојио град су: Енглески језик, Информатичка обука, Предузетништво, ArchiCAD и заваривање, док су у плану обуке прилагођене за особе са посебним потребама.

 

  • Трећа додела сертификата одржана је 07.09.2012. године у Едукативном центру за обуке у професионалним и радним вештинама. Полазници којих је било 42 похађали су обуке из информатике, енглеског језика и зидарства. Сертификате је уручио директор Едукативног центра Зоран Станковић у присуству предавача. Трећим циклусом додела сертификата Едукативни центар наставља са остварењем свог превасходног циља да оспособи што већи број полазника у професионалним и радним вештинама, како би по завршетку обука лакше дошли до посла.

 

  • 05.10.2012. године, по четврти пут су додељени сертификати полазницима који су успешно завршили обуке у организацији Едукативног центра. Овога пута на додели је било укупно 111 полазника из следећих обука: Енглески језик, Информатика, Обука за молере, Обука за армираче и Предузетништво. Додели су присуствовали Мирјана Мунџић Крнчевић, заменица покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова, Синиша Надбантић, директор Националне службе за запошљавање, Филијала Нови Сад,  и предавачи обука. Доделу сертификата водила је менаџер за људске ресурсе Едукативног центра Наташа Кобиларов.