Obuke

Obuke

Cilj ovog kursa je da se polaznici steknu osnovna znanja iz engleskog jezika, upoznaju strukture iz gramatike, leksike, i da steknu vokabular koji odgovara jezičkom standardu Evropskog jezičkog okvira za osnovni i srednji nivo, te da razviju jezičke veštine obrađujući njima prilagođene teme.
Obim obuke: 60 časova.

Cilj ovog kursa je da polaznici steknu znanja iz nemačkog jezika, upoznaju  strukture iz gramatike, leksike, i da steknu vokabular koji odgovara jezičkom standardu Evropskog jezičkog okvira za osnovni i srednji nivo, te da razviju jezičke veštine obrađujući njima prilagođene teme.
Obim obuke: 60 časova.

Nivo A1 – Osposobljavanje šire društvene zajednice za znakovni jezik u cilju bolje komunikacije i dostupnosti gluvih i nagluvih osoba na teritoriji Vojvodine i promocija Znakovnog jezika.Kurs znakovnog jezika trebao bi polaznicima da omogući komunikaciju sa gluvim i nagluvim osobama u različitim situacijama.

Obim obuke: 48 časova

Nivo A2 – Osposobljavanje šire društvene zajednice za znakovni jezik u cilju bolje komunikacije i dostupnosti gluvih i nagluvih osoba na teritoriji Vojvodine i promocija Znakovnog jezika.

Obuka je namenjena polaznicima koji su stekli uverenje o savladanoj obuci A1 (početni nivo). Polaznici će u skolpu obuke biti upoznati sa osnovnom leksikom znakovnog jezika i osnovnim pojmovima o strukturi i sintaksi znakovnog jezika, kao i teorijskim i praktičnim postavkama znakovnog jezika.

Obim obuke: 96 časova

Cilj obuke je osposobljavanje polaznika za samostalnu izradu statičkih web prezentacija. 

Program obuke obuhvata:

 • Uvod u Internet i Web tehnologije
 • Postavljanje sadržaja na web stranicu upotrebom HTML5 jezika
 • Stilizovanje postavljenog sadžaja upotrebom CSS3 tehnologije
 • Kreiranje dinamičkog sadržaja i obradu formi upotrebom JavaScript programskog jezika
 • Postavljanje prezentacije na internet upotrebom Github servisa

Obim obuke: 80 časova.

Cilj obuke je osposobljavanje polaznika za samostalnu izradu dinamičkih web aplikacija. 

Program obuke obuhvata:

 • Objektno orijentisano programiranje u JavaScript-u
 • Rad sa JSON-om i API servisima
 • Uvod u JavaScript biblioteke otvorenog koda – rad sa jQuery-jem
 • Podešavanje izgleda web strana pomoću Bootstrap biblioteke
 • Kreiranje dinamičke web aplikacije upotrebom Vue.js radnog okvira
 • Postavljanje aplikacije na internet pomoću Firebase servisa

Obim obuke: 80 časova.

Cilj obuke je upoznavanje, kao i rad u programima iz programskog paketa „Microsoft Office 365“. Obukom se  postavljaju temeljna znanja koje kasnije polaznicima obuke omogućavaju nadogradnju i dalje usavršavanje iz oblasti upotrebe programskog paketa „Microsoft Office 365“. Obuka obuhvata nastavne teme i jedinice koje su neophodne za razumevanje funkcionisanja i upotrebu aplikacija u sklopu programskog paketa „Microsoft Office 365“.

Obim obuke: 40 časova.

Cilj obuke je upoznavanje polaznika sa radom u operativnom sistemu „Windows“, kao i rad u programima iz programskog paketa „Microsoft Office“. Polaznici tokom obuke imaju mogućnost sticanja znanja iz oblasti poslovne informatike kao i multimedije. Obukom se  postavljaju temeljna znanja koje kasnije polaznicima obuke omogućavaju nadogradnju i dalje usavršavanje iz oblasti Informacionih tehnologija. Obuka obuhvata nastavne teme i jedinice koje su neophodne za savremeno poslovanje i ispunjavanje zahtevima tržišta.

Obim obuke: 80 časova.

Sticanje bazičnih znanja iz oblasti socijalne zaštite i negovateljstva s aspekta potreba funkcionisanja staračkih domaćinstava i osposobljavanje polaznika za samostalno obavljanje operacija u domenu pružanja pomoći i nege članovima staračkih domaćinstava kroz 15 različitih  modula (Teorija nege, postavljanje bolesnika u odgovarajući položaj, posmatranje bolesnika, centralni nervni sistem, kardiovaskularni sistem, sistem za disanje, sistem organa za varenje, mokraćni organi, opšta nega bolesnika, posmatranje kontrola i evidentiranje vitalnih znakova, posmatranje izlučevina, nauka o lekovima, bol, san, ophođenje sa osobom koja umire).
Obim obuke: 240 časova

Osposobljavanje polaznika da usvoje veštine i znanja koja su potrebna za uspešno obavljanje posla zavarivanja. Kroz 4 modula zavarivanja MIG-MAG, REL (elektrolučno zavarivanje), 311 gasno zavarivanje i TIG – zavarivanje sa argonom, polaznici će se obučiti za razne položaje u zavarivanju. Pored toga će se obučiti da prepoznaju određene tehnike i položaje zavarivanja  sa zaštitnom opremom, varovima i praktičnim radom,  nakon čega će biti osposobljeni za poslove zavarivanja.

Obim obuke: 360 časova.

Osposobljavanje polaznika za samostalno rukovanje građevinskom mašinom – bagerom i rovokopačem. Osposobljavanje za samostalan rad; sticanje i razvijanje radnih navika i radne discipline; razvijanje pravilnog odnosa prema mašinama, alatima i opremi; razvijanje odgovornosti i preciznosti pri obavljanju rada i izvođenju radnih operacija, efikasno i bezbedno obavljanje rada uz pravilnu primenu propisa iz zaštite na radu i korišćenja zaštitne opreme.
Obim obuke: 260 časova.

Opšti cilj programa je izgradnja kapaciteta pružaoca usluga potrebnih za realizaciju usluge – Lični pratilac deteta. Upoznavanje sa svim fazama razvoja usluge Lični pratilac deteta kao i razvijanje veština za adekvatno obavljanje posla ličnog pratioca deteta i ostvarivanje pune saradnje  sa porodicom i akterima vaspitno-obrazovnog procesa.
Obim obuke: 24 časa.

Osposobljavanje polaznika za samostalno obavljanje jednostavnih operacija u frizerskim salonima za žene, sticanje bazičnih znanja iz oblasti nege, šišanja, izrada frizura i bojenje kose.
Obim obuke:  110 časova.

Polaznicima omogućava samostalno obavljanje protetike nokta, uklanjanje uraslih noktiju, obrada žuljeva i ostalih neravnina i promena na stopalu. Ova obuka ima za cilj osposobljavanje polaznika da samostalno, kvalitetno i stručno obavlja poslove u sklopu ovog zanimanja. Praktično savladavanje programa odvija se u našem kabinetu pod stručnim nadzorom nastavnika. Obuka se odvija u grupama od 6 do 8 polaznika.
Obim obuke: 60 časova.

Osposobljavanje polaznika za samostalno obavljanje jednostavnih operacija da steknu znanje, veštine i kompetencije potrebne za izvođenje estetsko – dekorativne nege noktiju i masažu ruku, stavlja pakovanja, seče i oblikuje nokte i zanoktice.

Polaznik stiče veštine engleskog manikira, zatim ukrašavanja i umetničkog dizajniranja nokta ali i veštinu nadogradnje noktiju gel i akril metodom. Praktično savladavanje programa odvija se u našem kabinetu pod stručnim nadzorom nastavnika. Obuka se odvija u grupama od 8 do 10 polaznika.
Obim obuke: 60 časova.

Cilj programa obuke je osposobljavanje polaznika za negu mladalačke, zrele i problematične kože lica. Polaznik stiče veštinu da odredi tip kože, uradi piling i masažu lica, izvrši čišćenje i dezinfekciju lica, upotrebi adekvatnu masku, pakovanje i kremu, primenjuju znanja o nezi i lečenju kože, raznim tretmanima lica i tela pomoću aparata. da primenjuje znanje o higijensko tehničkim merama zaštite, kao i o ličnoj i radnoj higijeni.
Obim obuke: 120 časova.

Cilj obuke za kuvare je osposobljavanje polaznika za izradu kulinarskih  proizvoda.  Priprema sve vrste toplih i hladnih jela. Tokom obuke polaznici stiču osnovna znanja i veštine iz oblasti kulinarstva, što im omogućava uspešno uključivanje u profesiju.
Obim obuke: 320 časova.

Sticanje bazičnih znanja iz oblasti računovodstva i knjigovodstva, zarada i novčanih tokova i osposobljavanje u pogledu jednostavnih operacija u domenu rada knjigovođe.
Obim obuke: 320 časova

Cilj održavanja obuke je obezbeđivanje višeg nivoa znanja i veština potencijalnih preduzetnika. Podizanjem niova preduzetničkih znanja i veština, kao i preduzetničke kulture otvara se mogućnost  formiranja novih privrednih subjekata što će dovesti do smanjenja nezaposlenosti kroz samozapošljavanje i otvaranje novih radnih mesta.

Sertifikat ove obuke je uslov na mnogim konkursima za dodelu subvencija za samozapošljavanje na lokalnom, pokrajinskom i republičkom nivou.
Obim obuke: dva radna dana.

Cilj ove obuke je da polaznici steknu osnovna znanja iz oblasti menadžmenta i marketinga na društvenim mrežama. Po završetku obuke polaznici početnog nivoa biće u mogućnosti da samostalno vode stranice na društvenim mrežama, kao i da samostalno osmišljavaju i realizuju marketing kampanje. Polaznici će steći sva neophodna znanja koja će im omogućiti da njihove marketing kampanje budu efikasno realizovane, odnosno da uspešno planiraju i razrađuju strategiju klijenata uz digitalne nastupe.

Obim obuke: 72 časa.

Cilj ovog kursa je da polaznici steknu osnovna znanja iz mađarskog jezika, upoznaju strukture iz gramatike, leksike i da steknu vokabular koji odgovara jezičkom standardu Evropskog jezičkog okvira za osnovni nivo, te da razviju jezičke veštine obrađujući njima prilagođene teme.
Obim obuke: 80 časova.

Cilj obuke je osposobljavanje polaznika za primenu metoda i tehnika šminkanja od pripreme kože, nege, primene preparata i procedura šminkanja do kreiranja, stilizovanja i aplikovanja profesionalne i korektivne šminke.

Cilj ovog kursa je da polaznici steknu osnovna znanja iz oblasti komunikologije. Po završetku obuke, polaznici obuke biće upoznati sa osnovama i veštinama uspešnog komuniciranja i prenošenjem poruka. Polaznici obuke će biti upoznati sa osnovama neverbalne komunikacije i različitostima tipova ljudi. Pažnja polaznika se usmerava na ostvarivanje i način komuniciranja sa specifičnim socijalnim grupama.
Nastavne teme koje polaznik savlada:

 • Uvod u komunikologiju;
 • Prenošenje poruka;
 • Veština komuniciranja;
 • Neverbalna komunikacija;
 • Tipovi ljudi;
 • Timska komunikacija;
 • Upravljanje konfliktima;
 • Komunikacija sa specifičnim socijalnim grupama

Obim obuke: 6 časova.

Cilj obuke je da polaznici steknu osnovna znanja iz oblasti komunikologije i upoznaju se sa veštinama uspešnog komuniciranja i prenošenja poruka prema poslodavcima.

Obuka je osmišljena kao vid podrške nezaposlenim licima koja konkurišu za posao radi bolje pripreme.

 

Obim obuke: 6 časova

Cilj obuke je da polaznici steknu osnovna znanja iz oblasti komunikologije i upoznaju se sa veštinama uspešnog komuniciranja i prenošenja poruka u radnom okruženju.

Pažnja polaznika se usmerava na pravila poslovnog ponašanja kao i na moguće probleme u poslovnoj komunikaciji.

 

Obim obuke: 10 časova

Cilj obuke je da polaznici steknu osnovna znanja iz oblasti komunikologije i upoznaju se sa veštinama uspešnog komuniciranja i prenošenja poruka.

Polaznici će biti upoznati sa ulogom i tipovima rukovodilaca, stilovima rukovođenja ali i sa konfliktima u komunikaciji. Polaznici će dobiti preporuke za razvoj svojih komunikacijskih veština i veština upravljanja.

 

Obim obuke: 6 časova

Cilj obuke je upoznavanje, kao i rad sa audio, video i fotografskom opremom. Obukom se postavljaju temeljna znanja koja kasnije polaznicima omogućavaju nadogradnju i dalje usavršavanje iz oblasti upotrebe audio-video tehnike i fotografije.
Obuka obuhvata nastavne teme koje su neophodne za razumevanje funkcionisanja i upotrebu softvera i hardvera za proizvodnju multimedijalnog sadržaja.

Obim obuke: 12 časova.

Osposobljavanje polaznika za uspešno obavljanje posla molera uz pravilnu primenu propisa iz zaštite na radu i korišćenje zaštitne opreme.

Neke od nastavnih tema koje polaznici treba da savladaju su:

 • Upoznavanje sa zanimanjem molera
 • Upoznavanje sa programom i tehnologijom rada;
 • Uloga molerskih radova
 • Upoznavanje sa osnovnim bojama;
 • Obračun utroška materijala i radnog vremena za molerske radove

Obim obuke: 240 časova.

 

Cilj obuke je upoznavanje i osposobljavanje polaznika za samostalno obavljanje jednostavnih operacija iz oblasti rada na visini, bezbednosti i zdravlja na radu i prve pomoći. Nakon završene obuke, polaznici će biti sposobni da uoče i prepoznaju potencijalne izazove za rad na visini, primene mere za očuvanje bezbednosti i na bezbedan način sprovedu radne operacije.

Obim obuke: 56 časova.

Cilj obuke je upoznavanje sa opremom i osposobljavanje polaznika za samostalno obavljanje radnih operacija za montiranje solarnih fotonaponskih sistema.

 

Obim obuke: 40 časova.

Cilj obuke je osposobljavanje polaznika za samostalno i uspešno projektovanje uz pomoć računara „CAD“.
Svrha obuke je da svaki polaznik stekne potrebna znanja i veštine u vezi sa radom i modifikovanjem „3D“ objekata i izradom sklopova i tehničke dokumentacije.
Obim obuke: 60 časova.

Cilj obuke je osposobljavanje polaznika za samostalno i uspešno programiranje i obradu na „CNC“ mašinama i alatkama (strugovi, glodalice) za obradu metala.
Svrha obuke je da svaki polaznik stekne potrebna znanja i veštine u vezi sa bezbednošću i zaštitom na radu na mašinama za obradu materijala, osnovama tehnologija obrade rezanjem, planiranjem i organizacijom proizvodnje, upoznavanjem elemenata mašine, alatki i upravljačkim sistemom i osnovama programiranja i obrade na „CNC“ mašinama i alatkama (strugovi, glodalice).
Obim obuke: 160 časova.