U organizaciji Fondacije Tempus u četvrtak, 23. maja 2024. godine, od 10 do 17.30 časova u prostorijama Škole za osnovno obrazovanje odraslih u Somboru održana je obuka pod nazivom „Razvijanje aktivnosti karijernog vođenja i savetovanja (KViS) u programima obrazovanja odraslih“.
Članice Tima za samovrednovanje kvaliteta rada JPOA Edukativnog centra Vera Čurić, Zorica Gligorić i Dunja Petković učestvovale su na obuci čiji cilj je podrška zaposlenima koji su uključeni u programe obrazovanja odraslih kako bi upoznali oblast KViS i svoju ulogu u ovoj oblasti i kako bi ovladali svim potrebnim veštinama za realizaciju aktivnosti KViS po predstavljenim modelima uz prilagođavanje potrebama polaznika/polaznica koje obučavaju.
Učesnice obuke su imale priliku da se upoznaju sa ulogom aktivnosti KViS u obrazovnim programima za odrasle, smernicama za kreiranje i izvođenje aktivnosti, kao i resursima dostupnima na evropskom i nacionalnom nivou koji stoje na raspolaganju svima koji se bave temom karijernog vođenja i savetovanja.