Dodele sertifikata

Oct 16, 2012
Dodela diploma 2012
  • U Edukativnom centru za obuke u profesionalnim i radnim veštinama 05.07.2012. godine dodeljeni su sertifikati prvoj grupi polaznika koji su pohađali kurseve poslovnog engleskog jezika i informatike. Polaznicima, kojih je bilo ukupno 50 i koji se nalaze u evidenciji nacionalne službe za zapošljavanje, obratio se i dodelio sertifikate pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin. Tom prilikom Vasin je izjavio kako svi prisutni učestvuju u istorijskom trenutku jer je Edukativni centar jedinstven u regionu, zamišljen i napravljen po najvišim evropskim standardima, a da su polaznici prvi među mnogobrojnima koji su okončali jednu od obuka i na taj način stekli nove veštine koje će im omogućiti lakši pronalazak posla.

 

  • U Edukativnom centru za obuke u profesionalnim i radnim veštinama 10.08.2012. godine dodeljeni su sertifikati drugoj grupi polaznika koji su pohađali obuke iz informatike, engleskog jezika, preduzetništva i ArchiCad-a. Polaznicima kojih je bilo ukupno 92 i koji se nalaze u evidenciji nacionalne službe za zapošljavanje, obratio se i dodelio sertifikate pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin. Tom prilikom je naglasio da je osnovna ideja u pokretanju Edukativnog centra bila da se nezaposlenim licima omogući besplatno sticanje dodatnih znanja koja će im pomoći da lakše nađu posao. Obuke za ovu grupu polaznika finansirao je Grad Novi Sad, kako bi oni sa dobijenim sertifikatima brže i lakše došli do zaposlenja ili pokrenuli vlastiti biznis. Predstavnik grada na ovoj dodeli sertifikata bio je zamenik gradonačelnika Siniša Sević koji je napomenuo da je Novi Sad do tada uputio 92 osobe na obuke. Do kraja godine će ukupno biti 300 polaznika, za te namene grad je izdvojio 5.000.000,00 dinara u okviru lokalnog akcionog plana za zapošljavanje. Pored sredstava za obuke plan obuhvata troškove mesečnih markica za prevoz u GSP-u i troškove lekarskih pregleda nezaposlenih lica sa teritorije Novog Sada. Aktuelne obuke koje se sprovode iz sredstava koje je izdvojio grad su: Engleski jezik, Informatička obuka, Preduzetništvo, ArchiCAD i zavarivanje, dok su u planu obuke prilagođene za osobe sa posebnim potrebama.

 

  • Treća dodela sertifikata održana je 07.09.2012. godine u Edukativnom centru za obuke u profesionalnim i radnim veštinama. Polaznici kojih je bilo 42 pohađali su obuke iz informatike, engleskog jezika i zidarstva. Sertifikate je uručio direktor Edukativnog centra Zoran Stanković u prisustvu predavača. Trećim ciklusom dodela sertifikata Edukativni centar nastavlja sa ostvarenjem svog prevashodnog cilja da osposobi što veći broj polaznika u profesionalnim i radnim veštinama, kako bi po završetku obuka lakše došli do posla.

 

  • 05.10.2012. godine, po četvrti put su dodeljeni sertifikati polaznicima koji su uspešno završili obuke u organizaciji Edukativnog centra. Ovoga puta na dodeli je bilo ukupno 111 polaznika iz sledećih obuka: Engleski jezik, Informatika, Obuka za molere, Obuka za armirače i Preduzetništvo. Dodeli su prisustvovali Mirjana Mundžić Krnčević, zamenica pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Siniša Nadbantić, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje, Filijala Novi Sad,  i predavači obuka. Dodelu sertifikata vodila je menadžer za ljudske resurse Edukativnog centra Nataša Kobilarov.