U Edukativnom centru za obuke u profesionalnim i radnim veštinama 17. decembra dodeljeni su sertifikati trećoj generaciji polaznika obuka realizovanih u okviru projekta “Znanje svima”. Nezaposleni su pohađali obuke za kuvare, poslastičare i pekare i obuku za izradu suvenira i rukotvorina. Prisutni su imali priliku da degustiraju specijalitete koje su spremili upravo polaznici obuka za kuvare, pekare i poslastičare, a otvorena je i izložba predmeta koje su izradili polaznici obuke za izradu rukotvorina.

 

 

 

Prisutnim polaznicima se  obratila direktorka Stručne službe za realizaciju privrednog razvoja AP Vojvodine Dijana Benka-Rosić koja je ukazala na značaj ovog projekta u pogledu dugoročne prevencije nezaposlenosti. Polaznike je pozdravio i menadžer Grant šeme projekta “Socijalno-ekonomski razvoj Dunavske regije u Srbiji”, predstavnik Austrijske razvojne agencije, Biroa za implementaciju EU projekata pri Austrijskoj ambasadi u Beogradu Milan Polak koji je istakao da mu je veliko zadovoljstvo što po treći put ima priliku da dodeli sertifikate polaznicima i naglasio da se ovim projekat za njih ne završava, već da im tek predstoje aktivnosti na tržištu rada.

 

Vesna Šijački, direktorka pokrajinskog Zavoda za ravnopravnost polova je ukazala na značaj ovog projekta kad je u pitanju poboljšanje položaja žena u Vojvodini, a direktor Edukativnog centra Budislav Medurić je naglasio da će ta ustanova i nadalje sprovoditi obuke  čiji je cilj prevencija dugoročne nezaposlenosti, sticanje veština i znanja i podrška razvoju privatnog preduzetništva.


Projekat „Inovativni sistem za unapređenje znanja i veština – Znanje svima“ finansijski su podržale Evropska unija i Austrijska agencija za razvoj.