Prezentacija besplatnih obuka namenjenih nezaposlenim licima pod nazivom “Besplatnom obukom do posla” održana je u petak 11.03.2016 godine u 18 h u Žitištu.

20160311_190042

Budislav Medurić i Dijana Benka Rosić predstavili su misiju i kapacitete Centra, vrste i trajanje obuka koje se sprovode, način prijavljivanja, sertifikate. Posebno je naglašeno da polaznici obuka uz besplatnu obuku dobijaju i besplatan lekarski ili sanitarni pregled, zaštitnu opremu, priručnike i lično osiguranje. Razgovaralo se i o iskustvima polaznika obuka koji su nakon obuke otvorili sopstvene preduzetničke radnje. Predstavljanju rada Edukativnog centra prisustvovalo je 45 nezaposlenih lica.

20160311_180434

Iskazali su veliko interesovanje za vrste obuka, pa je tako nakon održane prezentacije usledilo niz pitanja. Veliki broj prisutnih je popunio prijavne obrasce za obuke, pa ce tako već u narednim danima započeti obuku. Najveće interesovanje je bilo za obuke iz oblasti pčelarstva, zavaraviča i gerontonegovateljica. Prisutne je takodje zanimalo da li se mogu prijaviti na dve obuke.