Savet za obrazovne profile u Edukativnom centru usvojio je odluke o realizaciji šest novih obuka.

Na održanoj sednici, predsednik Saveta za obrazovne profile Nebojša Kukić, direktor Pokrajinske službe za zapošljavanje, članice Saveta Tatjana Vidović, direktorka Filijale Novi Sad Nacionalne službe za zapošljavanje, i Mirjana Mundžić Krnčević, načelnica u Pokrajinskom sekretarijatu za privredu i turizam, jednoglasno su prihvatili predlog direktora Edukativnog centra Đurađa Milanovića o svrsishodnosti organizovanja novih obuka u skladu sa aktuelnim potrebama tržišta rada.

Usvojeni su predlozi za realizaciju treninga sledećih obrazovnih profila: recepcioner, sobarica, obuka za preduzetnike iz oblasti turizma, junior php programer, limar-monter termoizolacionih panela i komercijalna obuka za menadžera poslovnog protokola.

Direktor Edukativnog centra je predsedniku i članicama Saveta za obrazovne profile obrazložio potrebu za organizovanjem novih obuka, posebno ističući trend razvoja IT sektora u Srbiji koji diktira potrebu za povećanjem broja osoba osposobljenih za rad sa PHP programskim jezikom.

Na Savetu je konstatovana i kadrovska potreba u delatnosti turizma pa su i obuke profila recepcioner, sobarica i obuka za preduzetnika iz oblasti turizma dobile zeleno svetlo za realizaciju, kao i komercijalna obuka za menadžera poslovnog protokola zbog opšteg rasta međunarodne saradnje na tržištu zemlje.

Savet je usvojio i odluku o dodatnoj obuci za preduzetnike u okviru već postojećih programa obuka kako bi se svim polaznicima koji razmišljaju o pokretanju sopstvenog biznisa omogućilo upoznavanje sa elementarnim veštinama preduzetništva.