Interaktivna radionica za izradu programa razvoja turizma AP Vojvodine za period 2018 – 2022. godine uspešno ralizovana u Edukativnom centru.

Cilj izrade ovog programa je da se turizmu pristupi strateški i sistematski, kroz ekonomske pokazatelje i multiplikativne efekte koje turizam ima na ukupno društvo, ekonomski razvoj, lokalni i regionalni razvoj, na razvoj kulture i obrazovanja, unapređenje životne sredine i na razvoj ostalih komplementarnih delatnosti.

Potpredsednik Vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković otvorio je radionicu i obrazložio akcioni plan i mere za razvoj turističkih potencijala AP Vojvodine ističući bitnost mapiranja turističkih lokacija na nivou lokalnih samouprava. Đoković je ovom prilikom najavio implementaciju novih obuka iz domena turizma i ugostiteljstva koje će Edukativni centar realizovati u narednoj godini.

Raspravu o ključnim faktorima uspeha turizma, ocenama i analizama postojeće situacije su vodili: direktor “HORWATH HTL” Beograd Branislav Miletić i stručni saradnici na projektu prof. dr Goran Petković, dr Aleksandra Bradić Martinović i MSc Jasmina Beljan Iskrin.