“Dan otvorenih vrata” u Edukativnom centru povodom “Evropske nedelje stručnog osposobljavanja” uspešno realizovan u prostorijama Centra.

Događaj je organizovan u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam i ovom prilikom je prezentovan celokupan rad Edukativnog centra, obuke koje sprovodimo kao i usluge koje pružamo nezaposlenim i zaposlenim licima.

Direktor Edukativnog centra, Đurađ Milanović je pozdravio sve prisutne i predstavio ostvarene ciljeve i realizaciju obuka u 2017. godini, kao i planirane projekcije poslovanja za narednu godinu. Prisutnima su se kasnije obratili Dejan Avdalović direktor Službe za realizaciju programa razvoja AP Vojvodine, Branislav Bandić pomoćnik za turizam i regionalno-privrednu saradnju u Sekretarijatu za privredu i turizam APV

i Dušan Marjanović načelnik odeljenja za posredovanje u zapošljavanju i planiranje karijere u novosadskoj filijali NSZ koji su istakli odličnu koordinaciju i komunikaciju sa Edukativnim centrom, svako u svom domenu zajedničke saradnje i najavili planiranu realizaciju projekata sa Centrom u budućnosti. Kompletno obraćanje gostima je simultano prevođeno na znakovni jezik. Događaju su prisustvovali predstavnici Školskih uprava Sombora i Novog Sada i Aleksandra Đanković potpredsednica Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine.

Ovom prilikom posetioci su imali priliku da obiđu prostorije Edukativnog centra i pogledaju realizaciju obuka u toku: engleski i znakovni jezik, “office 365”, knjigovodstvo, gerontonegovatelje, ličnog pratioca, kuvare, zavarivače i limare; kao i demonstraciju obuka za rukovaoce građevinskim mašinama, frizere, pedikir, manikir i obuke za ručno tkanje.

Za maturante srednjih škola iz Sombora i Novog Sada koji su ovom prilikom posetili Centar u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje Novi Sad organizovane su radionice na teme: “Planiranje karijere u 21. veku”, “Veština komunikacije u intervjuu za posao” i “Pisanje radne biografije”.