Edukativni centar za obuke u profesionalnim i radnim veštinama se opremio najmodernijim simulatorom za zavarivanje.

Simulator je nabavljen putem javne nabavke u sklopu IPA projekta pogranične saradnje, na kom je Edukativni centar već dve godine partner i pušten je u rad u četvrtak, 12. marta 2020. godine.

Nakon puštanja u rad, sprovedena je i obuka kadra u saradnji sa kolegama iz Mađarske koji su proizveli i dopremili sam simulator.

Ovaj simulator je jedan veliki korak napred u tehnološkom smislu i omogućuje polaznicima daleko kvalitetniju obuku za zavarivače. S obzirom na to da simulator obuhvata nekoliko tipova zavarivanja, uštedeće i značajna finansijska sredstva jer će smanjiti potrošnju materijala koji je potreban da bi se bilo koja obuka za zavarivače sprovela.

Direktor Edukativnog centra za obuke u profesionalnim i radnim veštinama Đurađ Milanović poručio je ovom prilikom da je Edukativni centar ponosan na tehnološki napredak koji je postignut, dok je kontinuirano unapređenje svih obuka i modernizacija infrastrukture potrebne za sprovođenje obuka u Edukativnom centru svakako jedan od ključnih ciljeva.