Predstavnici gradova i opština Bač-Kiškun županije (Mađarska) održali su u Somboru, 20. i 21. aprila 2017. godine, tematsku konferenciju o politici zapošljavanja u Republici Mađarskoj.
Goste je pozdravila gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, ističući zadovoljstvo što su predstavnici Bač-Kiškun županije izabrali Sombor kao mesto održavanja sastanka.
Gradonačelnica je napomenula kako je važno da se privrednici ova dva regiona povežu, ukazujući nam na prioritete i imperative kako bi se adekvatno krojila politika ekonomskog razvoja.

Na dobrodošlici se zahvalio Laslo Rideg ( László Rideg), predsednik Skupštine Bač-Kiškun županije.
U radu konferencije učestvovali su i predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Branislav Bandić, pomoćnik za privredu, Sergej Tamaš, pomoćnik za turizam i regionalno-privrednu saradnju, Katica Uzelac, pomoćnica za zapošljavanje, te Đurađ Milanović, direktor Edukativnog centra za obuke u profesionalnim i radnim veštinama. Direktor Edukativnog centra Đurađ Milanović predstavio je rad naše ustanove, dosadašnje rezultate, kao i planove i ciljeve za naredni period. Tom prilikom je napomenuo da je Edukativni centar do sada imao dobru saradnju sa obrazovnim ustanovama sličnog profila iz Mađarske čije nam metode i iskustva u mnogome pomažu u radu, s obzirom da smo mi prva institucija takve vrste na prostoru zapadnog Balkana. Takođe, izrazivši nadu da će se obostrana saradnja nastaviti u još izraženijem intenzitetu.

Ispred Grada Sombora u radu konferencije učestvovali su Antonija Nađ Kosanović i pomoćnik gradonačelnika za mesnu samoupravu Atila Pribila.
Nađ Kosanović je govorila o mladima i mogućnostima za njihovo zapošljavanje, dok je Pribila govorio o kulturno-istorijskom aspektu razvoja Sombora.