Edukativni centar za obuke u profesionalnim i radnim veštinama obeležio je pet godina rada.

Ovom prilikom, zahvalnice za nesebičan trud, zalaganje i pomoć u realizovanju programa, vizije i misije Edukativnog centra su dodeljene Ivanu Đokoviću, potpredsedniku Vlade AP Vojvodine i pokrajinskom sekretaru za privredu i turizam, Aleksandri Đanković, potpredsednici Skupštine AP Vojvodine, Dejanu Avdaloviću, direktoru Službe za realizaciju programa razvoja AP Vojvodine, Nebojši Kukiću, direktoru Pokrajinske službe za zapošljavanje i Saši Bilinoviću, načelniku Gradske uprave za privredu.

 

Direktor Edukativnog centra, Đurađ Milanović, istakao je da Centar uspešno ispunjava svoju misiju i viziju, te da je od osnivanja, više od 9.000 polaznika uspešno savladalo obuke. Direktor podvlači da je time polaznicima pružena dragocena šansa da lako pronađu svoju poziciju na tržištu rada.

Direktor Pokrajinske službe za zapošljavanje, Nebojša Kukić, se nada da će u budućnosti biti osnovano još edukativnih centara po ugledu na ovaj kako bi se delovanje proširilo na teritoriju cele države.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, uveren je da će Edukativni centar u budućnosti kroz akreditaciju i širenje programa uspeti da još veći broj polaznika pripremi za tržište rada.

Nesumnjivo je da Edukativni centar svojim delovanjem uspešno umanjuje postojeći raskorak u usklađivanju profesionalne obrazovne strukture nezaposlenih na evidenciji javnog servisa i potreba poslodavaca na lokalnom i regionalnom tržištu rada.