Panel “Preduzetničko finansiranje – osnaživanje sopstvenog biznisa” održaće se u četvrtak, 2. novembra u Edukativnom centru.

Sa kakvim se sve finansijskim izazovima susreću oni koji pokreću biznis, ali i oni koji već posluju, kako se preduzetnici finansiraju, kako upravljaju finansijama, da li i u šta investiraju, šta ih sprečava da uzimaju kredite, koliko ulažu u marketing, a šta u slučaju bankrota, neke su od tema o kojima će se diskutovati na okupljanju.
Posetioci će imati priliku da na jednom mestu čuju stavove svih činioca jednog biznisa: od primera preduzetnika koji uspešno posluju u Novom Sadu, do predstavnika banke i Razvojnog fonda, koji za preduzetnike imaju brojne pogodnosti, do predstavnika Edukatovnog centra, mesta na kojem preduzetnici pohađaju brojne kurseve.
Na skupu će govoriti:
* Đurđica Jojić Novaković, izvršna direktorka vinarije “Mačkov podrum”
* Zoltan Molnar, vlasnik “Halogena”
* Jelena Trenkić, predstavnica Razvojnog fonda Vojvodine
* Đurađ Milanović, direktor Edukativnog centra
* Sunčica Miljanović, stručna saradnica za rad sa malim privrednim subjektima i preduzetnicima SoGe banke
* predstavnik Pokrajinskog sekretarijata za privredu
Đurđica Jojić Novaković – izvršna direktorka vinarije “Mačkov podrum”. Završila Ekonomski fakutlet u Beogradu, magistrirala korporativne finansije na Poslovnoj školi Bokoni u Milanu, a sada pohađa doktorske studije na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj banji. Posle karijere iz sveta finansija (bankarstvo, konsalting, javne finansije) vraća se u Srbiju i pridružuje porodičnom preduzeću, vinariji Mačkov podrum iz Iriga, u kojoj u poslednjih pet godina vodi marketing i prodaju.
Zoltan Molnar – preduzetnik iz Novog Sada je vlasnik maloprodaje “Radnja Halogen”, koja se nalazi u Vršačkoj 66 i salona Eglo rasvete “Halogen”, koji se nalazi u Kisačkoj 11. Ovaj porodični biznis se bavi prodajom rasvete i elektro materijala i zapošljavaju više od 20 radnika.
Jelena Trenkić – magistar ekonomskih nauka iz oblasti revizije finansijskih izveštaja. Od 2005. godine zaposlena u bankarskom sektoru na poslovima obrade kreditnih zahteva i procene kreditnog rizika. Radila je na svim pozicijama, počevši od pripravnice, pa sve do direktorke direkcije za kreditnu analizu u Razvojnoj banci Vojvodine. Od aprila 2013. godine je zaposlena u Razvojnom fondu APV doo Novi Sad, takođe na poslovima kreditne analize. Trenutno je na poziciji šefice odeljenja za analizu tržišta, razvoj kreditnih linija i marketing u Sektoru za kredite.
 Đurađ Milanović – od 2016. godine direktor Edukativnog centra za obuke u profesionalnim i radnim veštinama. Istakao se u projektima međunarodne saradnje sa predstavnicima više ambasada i kulturnih ustanova.
Događaj organizuje Fondacija 021, uz podršku SoGe banke i Edukativnog centra, sa ciljem osnaživanja i razvoja preduzetništva.
Panel počinje u 18 sati, ulaz je besplatan, a potrebno je potvrditi dolazak na mejl 021fondacija@021.rs (poslati ime i prezime).
Autor: 021.rs