Zaposleni i polaznici novog ciklusa obuke za preduzetništvo u Edukativnom centru učestvuju na devetoj po redu EIAT konferenciji o održivom turizmu, preduzetništvu i lokalnom ekonomskom razvoju, koja se ove godine održava uz podršku Pokrajinske vlade, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Nemačke agencije za međunarodnu saradnju, Nacionalne turističke organizacije Srbije, Turističke organizacije Vojvodine, Privredne komore Srbije, Edukativnog centra, Ekonomskog fakulteta u Beogradu i Udruženja hotelijera i restoratera Srbije. Konferencija se održava 10. i 11. novembra u zgradi Rektorata, Univerziteta u Novom Sadu.

Na konferenciji će govoriti Potpredsednik Pokrajinske vlade AP Vojvodine i Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković, Regionalna direktorica za Evropu Svetske turističke organizacije Isabel Garana, Pomoćnica ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije dr Renata Pindžo, Zamenica ministra turizma Vlade Rumunije Cristina Ionela Tărteaţă, Direktorica Turističke organizacije Vojvodine dr Nataša Pavlović i monogi drugi učesnici iz domena ekonomskog razvoja, turizma i preduzetništva.

Učesnici će ovom prilikom govoriti i diskutovati o turističkom iskustvu i konkurentnost turističke destinacije, razvoju turističkog proizvoda i najboljim praksama u regionu, promociji i brendiranju turističkih proizvoda, o tome da li i koliko mediji podržavaju male i uspešne preduzetnike i o ostalim temama.