Uspešno je završena još jedna obuka za negu kose i tela u Edukativnom centru u sklopu projekta „Podsticanje zapošljavanja mladih“ u saradnji sa nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju GIZ. Tim povodom su u Palati Srbija uručeni sertifikati polaznicima naše obuke, kao i ostalih obuka koje je realizovao GIZ sa partnerima.

Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić se na dodeli zahvalio svim učesnicima na doprinosu u realizaciji ovog dragocenog projekta i najavio njegovu realizaciju i sledeće godine.

U svom obraćanju direktor Edukativnog centra za obuke u profesionalnim i radnim veštinama Đurađ Milanović je napomenuo da je GIZ realizovao osam obuka ove godine u Edukativnom centru i to četiri za negu kose i tela, jednu za rukovaoce građevinskim mašinama i viljuškarom i tri ciklusa obuka za početnike u poslovanju. Ovom prilikom je direktor izneo i podatak da je u Edukativnom centru od početka njegovog rada obučeno preko 10.000 lica, a samo ove godine oko 2200 i izrazio je spremnost Edukativnog centra na dalju saradnju sa GIZ-om.