Edukativni centar je u okviru projekta “EC ART 2019” priredio promociju knjige „Lepota života“ i izložbu slika Zorana Ćirovića u petak 04.10.2019 godine. Tom prilikom urednik kulturno – umetničkog programa Edukativnog centra, Darko Kozlovački najavio je i predstavio namere i ciljeve ovog projekta kao i sam program večeri mnogobrojnoj publici. Moderator programa David Kecman – Dako pisac iz Sombora, naglasio je kako su osnovni ciljevi svakog čoveka da napravi potomstvo, sagradi kuću i napiše knjigu, a da je ovim poslednjim Zoran Ćirović ispunio sva tri zadatka u svom životu.

Likovni deo programa predstavio je pedagog i akademski slikar Andrija Šaranović, pri čemu je rekao da je Zoranov stvaralački zanos autentičan u kom je prepoznao neosporan umetnički zanos i stvaralački potencijal, naglasivši Ćirovićevu specifičnu sposobnost da linijom obuhvati osećajnost u liku žene. Glavna svojstva Ćirovićeve poetike su po Šaranoviću: slobodni potezi, vrišteća boja i nastanak slike u zamahu, te da je svojim senzibilitetom prevazišao mnoge akademske slikare.

Pored predstavljanja knjige i uvida u u Ćirovićev vizuelni rad, veče je uveličano prigodnim muzičkim programom. Predstavili su se i mnogi akteri iz knjige Zorana ćirovića, od kojih su mnogi prijatelji autora još iz školskih dana. Knjiga se mogla uzeti besplatno uz mogućnost da se donira proizvoljna suma za Udruženje sivčana u Novom Sadu.

Izložba slika Zorana Ćirovića trajaće do 18.10.2019.