Juče, 17.10.2019. godine dodeljeni su sertifikati polaznicima obuka za negu kose i tela, pekare, kao i rukovaoce građevinskim mašinama. Obuke su bile finansirane od strane Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju – GIZ, a sprovele su se u Edukativnom centru za obuke u profesionalnim i radnim veštinama u sklopu projekta “Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji”.

Svečana dodela sertifikata je organizovana u holu Pokrajinske vlade Vojvodine, a suorganizator dodele je bio Potpredsednik Pokrajinske vlade Vojvodine, kao i Pokrajinski sekretar za privredu i turizam – Ivan Đoković, a sertifikate je dodelio dr Nenad Ivanišević, savetnik potpredsednice Vlade Srbije i predstavnik Koordinacionog tela za praćenje realizacije Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja 2016 – 2025.

Polaznicima su se obratili i Aleksandra Dimić-Ugrinaj projektni menadžer, kao i Nenad Vladisavljev ispred Udruženja romskih studenata.

Posebne lepe želje, sreću u daljem radu i puno uspeha je polaznicima poželeo direktor Edukativnog centra za obuke u profesionalnim i radnim veštinama – Đurađ Milanović koji se i zahvalio GIZu jer je prepoznao visoke kvalitete naše ustanove, kao i potpredsedniku Pokrajinske vlade Ivanu Đokoviću na nemerljivoj podršci koju on i Sekretarijat za privredu i turizam pružaju Edukativnom centru.