Član gradskog veća zadužen za privredu Milorad Radojević i v.d. načelnika Gradske uprave za privredu Saša Bilinović obišli su danas Edukativni centar za obuke u profesionalnim i radnim veštinama gde se, među ostalom, održavaju i obuke koje finansira Grad Novi Sad – Gradska uprava za privredu.

Predstavnike Grada je dočekao direktor Edukativnog centra za obuke u profesionalnim i radnim veštinama Đurađ Milanović, te ih informisao o trenutnom toku obuka koje se realizuju iz gradskog budžeta.

Milorad Radojević i Saša Bilinović su imali priliku još jednom da se uvere u kvalitet obuka koje se sprovode u Edukativnom centru, kao i da razmene informacije o zapošljivosti nakon uspešno realizovane obuke.

Trenutno je u toku poslednja od tri obuke za rukovaoce građevinskim mašinama koja ima za cilj da obuči 60 rukovalaca, kao i peta od sedam obuka za ličnog pratioca počinje u ponedeljak 28. oktobra 2019. godine kojom će se obučiti 100 ličnih pratioca do kraja ove godine.

Ovo je nastavak izuzetne saradnje između Grada Novog Sada, tj. Gradske uprave za privredu putem koje je Grad u protekle tri godine finansirao obuke za zavarivače, ličnog pratioca deteta, rukovaoce građevinskim mašinama i pasoš kompetencije u ukupnom iznosu od 7.750.000 dinara.