edukativni centar novi sadUkupno 58 od 75 polaznika projekta “Digitalna akademija” u Novom Sadu, koji realizuje kompanija Samsung u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, dobilo je sertifikate o uspešno završenim IT obukama na svečanoj dodeli u Edukativnom centru.

Deficit na tržištu rada Južnobačkog okruga na poslovima programiranja je prisutan, čime se nezaposlenim licima koja su završila, otvaraju velike mogućnosti zaposlenja. Putem praktičnih i inforamtivnih modula u okviru projekta, polaznici će dobiti podršku u lakšem pronalaženju posla ili samostalnom radu i odlične perspektive primene novostečenih znanja i veština u okviru savremenih informacionih tehnologija. Konačni efekti ovog projekta se očekuju kada obučena nezaposlena lica počnu da primenjuju i usavršavaju znanja na adekvatnim pozicijama, rekao je Siniša Nadbantić, zamenik direktora filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Sadu.

Polaznici projekta “Digitalna akademija” prošli su kroz obuke za inženjera mrežnih sistema, PhpWeb programera, android programera, dizajnera kompjuterskih igara i programera Windows aplikacija. Tokom skoro tri meseca intezivnih časova, polaznici kurseva su prošli kroz tri testa znanja, radeći tom prilikom na specifičnozadatim projektima. Na kraju obuke, 58 kandidata je prošlo finalni test ostvarivši pritom više od 55% tačnih odgovora.

Projekat je osmišljen tako da pomogne polaznicima u lakšem pronalaženju posla ili samostalnom radu, ujedno nudeći nova znanja, veštine i perspektive. Sa velikim brojem stručnjaka iz IT centra i Nacionalne službe za zapošljavanje, trudili smo se da napravimo praktične i informativne module. Za poslovni uspeh važno je stalno napredovanje i usavršavanje, rekla je danas Ana Bajović, menadžer za korporativne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics.

Obuke su održane u Edukatvnom centru, čiji je osnivač Pokrajinska vlada.

Imamo učionice, odličan prostor za praktičan rad i meni je zadovoljstvo da se ti kapaciteti koriste. Edukativni centar ima obuke i mimo ovog projekta, a mi se uvek trudimo da opravdamo poverenje i uložena sredstva, kako naša, tako i naših partnera. Prema rečima partnera na ovom projektu, izuzetno su zadovolji ponuđenim kapacitetima i prostorom za rad koji smo obezbedili u našem centru, rekao je Budislav Medurić, direktor Edukatvnog centra.

Posle uspešno završenih obuka u Nišu i Novom Sadu, projekat će biti nastavljen u Beogradu.