DSCN2414

Obrazovanjem do lakšeg zapošljavanja”, naziv je projekta koji je Regionalni centar za društveno ekonomski razvoj – Banat, realizovao u saradnji sa devet institucija i ustanova iz regiona, a čiji je ishod Edukativni centar u Zrenjaninu. Jedan od partnera na projektu a sada suosnivač Centra je Edukativni centar za obuke u profesionalnim i radnim veštinama, Novi Sad.

Juče su u regionalnom centru dodeljeni sertifikati polaznicima koji su uspešno završili kurseve Engleskog i Nemačkog jezika, čiju obuku je finasirao Edukatiovni centar za obuke u profesionalnim i radnim veštinama, Novi Sad, kao podršku projektu ZNANJE SVIMA u kojem je partner Službi za realizaciju programa razvoja APV .

DSCN2427

Ovo je važan korak u proširivanju delovanja Edukativnog centra i projekta “Znanje svima”, rekao je Budislav Medurić i naglasio da na ovaj način, institucije Pokrajine dolaze do korisnika u cilju njihove prekvalifikacije ili dokvalifikacije, radi bržeg zapošljavanja.

 

Projekat j finansiran od strane IPA Programa Evropske unije “Socijalno ekonomski razvoj dunavske regije u Srbiji” i Austrijske razvojne agencije, a realizovan je u saradnji sa devet institucija i ustanova. Vrednost projekta je preko 220 hiljada evra.

 

DSCN2425

“To je značilo upravo okretanje Srbije evropskoj agendi zapošljavanja koja se bazira na prekvalifikacijama, dokvalifikacijama, sticanju novih znanja i doživotnom učenju. Drago mi je da se otvaranjem ovakvog centra, ovde u Zrenjaninu, u Banatu, korak po korak približavamo uparvo tim ciljevima”, istakao je Vasin.

Obuku je pohađalo 50 nezaposlenih lica (sa po 60 časova po obuci) i treba napomenuti da je ova obuka bila besplatna i da su je izvodili eminentni predavači.

DSCN2422 DSCN2421 DSCN2418 DSCN2409 DSCN2402 DSCN2398