Predstavnici Edukativnog centra za obuke u profesionalnim i radnim veštinama su bili učesnici Generalne skupštine i godišnje Konferencije Evropske asocijacije za obrazovanje odraslih (EAEA) koje su održane 27. i 28. juna 2019. godine u Kopenhagenu.

Ove godine je Generalna skupština bila i izborna, što znači da su se birali novi predsedik i članovi upravnog odbora ove organizacije.

Ovom prilikom je direktor Edukativnog centra za obuke u profesionalnim i radnim veštinama – Đurađ Milanović odlazećem predsedniku Per Paludan Hansenu zahvalio na dosadašnjem uloženom dugogodišnjem trudu i poželeo puno uspeha u budućim angažmanima u oblasti obrazovanja odraslih. Pored odlazećeg, direktor Edukativnog centra se sastao i sa novoizabranim predsednikom EAEA, Uveom Gartenšlegerom (Uwe Gartenschlaeger), čestitao mu na izboru i poželeo puno sreće i uspeha u daljem radu organizacije.

U sklopu ovih događaja su održane i brojne prezentacije i radionice na temu obrazovanja odraslih, kao i održani neformalni i formalni sastanci kako bi se unapredila mreža EAEA.

Edukativni centar za obuke u profesionalnim i radnim veštinama je član EAEA od prošle godine kada je na prethodnoj Generalnoj skupštini prihvaćen kao punopravni član.

Članstvo u ovoj organizaciji ima za cilj da kroz razmenu iskustava, mišljenja i iskustava donese benefit celoj mreži organizacije, kao i otvori put ka partnerstvima na velikim projektima finansiranim od strane Evropske unije.