Edukativni centar za obuke u profesionalnim i radnim veštinama u okviru projekta “EC ART 2019” 22. jula sa početkom u 19 časova organizuje drugu samostalnu izložbu digitalnih fotografija autorke Ružice Berber.

Ružica Berber je rođena 5. februara 1994. godine u Somboru. Učestvovala je na više kolektivnih izložbi, a priredila je i jednu samostalnu u svom rodnom gradu. Trenutno radi kao slobodni umetnik, a pored vizuelnih umetnosti autorka se bavi i pesništvom.

Ciklus radova koji će biti izloženi u Edukativnom centru naziva se Apstraktni univerzum. Dela pripadaju moderni, inspirisana su avangardom i umetnošću Vasilja Kandinskog, ona obiluju geometrijskim elementima, teksturom, isprekidanim linijama i kontrastima. Ovi elementi ostavljaju jak utisak jer prenose sofisticirane, uglađene i modernističke poruke. Kod svake slike emocije su izražene putem nepredmetnih formi i bogatog kolorita tako da sa sobom nose živahnost i vedrinu, čineći sklad među naizgled razbacanim objektima na slikama, zbog čega one svakako predstavljaju kosmos odnosno univerzum, a ne haos. Autorka ovim slikama sledi i teorijske obrasce Vasilja Kandinskog pri čemu pokušava vizuelnim putem da obuhvati duhovnost i muziku, a pored toga i druga dostignuća ljudskog duha.