Privreda

Aug 29, 2012

Obuka za bravare

Obuka omogućava sticanje teorijskih i praktičnih znanja i veština neophodnih za samostalno obavljanje poslova bravara. Struktura obuke se sastoji iz pripremnih radova, izbora odgovarajućih materijala standardnih oblika i dimenzija. Sastavni deo obuke je i održavanje metalnih konstrukcija i skela.
Više o obuci i prijava
.

Obuka za molere

Cilj obuke je sticanje teorijskih i praktičnih saznanja neophodnih za samostalno obavljanje molerskih poslova. Obuka traje ukupno 2 meseca. Obuka se sastoji iz teorijskog i praktičnog dela. Više o obuci i prijava.

Obuka za armirače

Upoznaje polaznike sa osnovama struke, tehnologijom zanimanja i praktičnim radom kroz koje se stiču neophodna saznanja i veštine za samostalno obavljanje poslova armirača. Uspešnim završetkom obuke polaznici dobijaju odgovarajuće sertifikate. Više o obuci i prijava.

Obuka za zidare

Upoznaje polaznike sa osnovama građevinarstva, svojstvima materijala i njihovom upotrebom, osnovama tehničkog crtanja i preventivama zaštite na radu. Ocenjivanje se vrši na osnovu praktičnih radova i poznavanja teorijskih odrednica nakon čega su polaznici osposobljeni za zidarske radove što će biti verifikovano odgovarajućim sertifikatima. Više o obuci i prijava.

Obuka za zavarivače

Obučava polaznike sa oblastima varenja, elektro-varenjem sa atestom i elektrolučnim zavarivanjem, te sa zaštitom, opremom, varovima i praktičnim radom, nakon čega će biti osposobljeni za poslove varenja za šta će dobiti odgovarajući sertifikat. Više o obuci i prijava.

Obuka za rad na visini

Obuka je namenjena za sva zanimanja  u oblasti geologije, rudarstva i metalurgije, poljoprivrede, šumarstva i obrade drveta, geologije, brodogradnje, mašinstva i obrade metala, elektrotehnike, telekomunikacija, hemije, geodezije, saobraćaja, obrazovanja, zdravstva i fizičke kulture i sporta. Više o obuci i prijava.

Sportsko tehničko penjanje

Obuka je namenjena nastavnicima fizičkog  vaspitanja i svim licima zainteresovanim za rekreaciju. Trajanje obuke: 17 časova. Više o obuci i prijava.